Telenor-rapport: ”AIoT drivande i digitaliseringen”

IoT Kombinationen av ai och internet of things kommer att vara den viktigaste drivkraften i digitaliseringen under det kommande året enligt Telenors IoT-division.

Telenor-rapport: ”AIoT drivande i digitaliseringen”

När Telenor IoT nu släpper sin årligen återkommande trendspaning är det kombinationen av uppkopplade enheter och artificiell intelligens som man lyfter fram. Så kallad AIoT anses vara den största drivkraften för digital transformation just nu enligt telekomjätten.

Den senaste rapporten, ”Navigating the Perfect Storm: AIoT to Emerge as the Defining Enabler of Digital Transformation”, beskriver AIoT som ett måste för företag som vill hänga med i teknikutvecklingen. Dagens IoT-applikationer ger upphov till enorma mängder data som är i stort sett omöjliga att dra nytta av om man inte tar hjälp av artificiell intelligens för att analysera dem.

Enligt Telenor IoT kan kombinationen göra enkla IoT-lösningar avsevärt mer värdefulla än tidigare och man nämner användningsområden som industriell tillverkning, smarta städer och transportsektorn som extra intressanta.

– Vi förutspår att AIoT kommer att växa och bli hörnstenen i digital transformation. Sammansmältningen av ai och IoT är inte bara en evolution; det är en revolution i hur företag verkar och konkurrerar globalt. Den här rapporten betonar brådskan att agera nu, säger Mats Lundquist, som är vd på Telenor Connexion i ett uttalande.

Rapporten lyfter några faktorer som kommer att vara drivande i användningen av AIoT, bland annat optimerade ai-modeller (tiny ml), förbättrad hårdvara och framväxten av generativ artificiell intelligens.

Här kan du läsa hela rapporten från Telenor IoT.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.