Telenor sämre än väntat

Trots en stark kundtillväxt lyckades inte Telenor uppfylla analytikernas förväntingar på resultatet för första kvartalet. Vinsten före skatt landade på 2,8 miljarder norska kronor, vilket kan jämföras med 5 miljarder för första kvartalet förra året.

Omsättningen ökade från 14,2 miljarder 2004 till 15,3 miljarder norska kronor första kvartalet i år. Telenor är dock optimistisk för årets fortsatta utveckling och räknar med att helårets vinst, exklusive jämförelsestörande poster, kommer att öka jämfört med 2004.

Stark på mobilsidan

Antalet mobilabonnenter i konsortiet ökade med 2,4 miljoner under det första kvartalet 2005 till 21, 4 miljoner. Den uppskattade markandsandelen i Norge ligger dock kvar på samma nivå som i slutet av 2004, 56 procent.

I Sverige ökar Telenor sina intäkter för mobilverksamheten. Där har antalet abonnemang ökat med 27 procent.

– Vi upplever en fortsatt stark kundtillströmmning i mobilverksamhen, som nu står för 53 procent av våra totala driftsintäkter, säger koncernchef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.