Telenor skaffar eget lågprismärke

Operatörer Tele2 har Comviq, Tre har Hallon. Nu har även Telenor skapat en egen lågprisoperatör som ska vara med och konkurrera om prisjagande kunder.

Vimla, som Telenor döpt den nya operatören till, smyglanserades enligt nyhetsbrevet Telekomnyheterna med en beta-sajt i mitten av februari men kommer att få officiell premiär i slutet av mars.

Det nya varumärket byggs upp som en form av community där användarna själva förväntas hjälpa varandra med support och belönas om de värvar nya medlemmar. Vimla har bara ett enda abonnemang vilket kostar 200 kronor inklusive moms per månad och ger helt fria samtal, sms och mms inom Sverige tillsammans med en datapott på 1 GB per månad. Vill man använda mera mobildata kostar det 60 kronor extra per GB. Surfar gör man med full hastighet i Telenors 4g-nät.

Till skillnad från moderoperatören Telenor har Vimla inga bindningstider och de säljer inte heller några mobiltelefoner.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.