Telenor tar videomöten till molnet

Videokonferenser Telenor släpper en ny molnbaserad tjänst för videokonferenser. Planen är att den ska funka ihop med bland annat Lync, Jabber eller webbläsare som stöder webrtc.

Enligt Telenor själva var företagets grundkrav att det skulle vara en enkel tjänst, som inte kräver några större investeringar i hård- eller mjukvara och dessutom ska den vara kompatibel med system från flera olika företag. Det ska gå att använda Lync- eller Jabberklienter för möten, men även webbläsare som stöder webrtc. Om du sitter vid en pc, mobil eller framför ett större videokonferenssystem ska inte heller spela någon roll.

– I vår undersökning Telenor mobility report såg vi att en videokonferenslösning var en av de molntjänster som många av våra kunder efterfrågade, därför har denna tjänst varit en viktig prioritering. Telenor Videomöte är en del av den satsning vi nu gör på flexibla moln- och mötestjänster och ett viktigt tillägg i vår produktportfölj, säger Christian Strömlid, marknadschef på Telenor business.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.