Telenor: uppsving för telefoni under coronapandemin

operatörer Svenskarna pratar oftare och längre i telefon. Det framgår av Telenors trendrapport för 2021.

Telenor: uppsving för telefoni under coronapandemin

Operatören Telenor har sammanställt användardata från över en miljon svenska mobil- och tv-kunder i rapporten “Våra digitala trender 2021”. Det visar sig att den uppåtgående trenden för telefoni håller i sig även under 2021. Vi pratar oftare i telefon och samtalen är längre än tidigare.

Telenor lyfter också fram att användningen av streamingtjänster slår nya rekord under 2021. Hushållen i Västernorrland leder streamingligan med 5,83 timmar per dygn, följt av Västmanland och Örebro län.

Snabb utveckling av nya tjänster

– Vi pratar, surfar och streamar allt mer. Sannolikt kommer våra behov i kombination med det pågående teknikskiftet att innebära snabb utveckling av nya tjänster. Bland många yngre, som är födda in i en digital tid, kommer det naturligt men vi behöver fånga upp behoven hos andra grupper så att den nya tekniken kommer till nytta för alla delar av samhället, säger Sara Kebert, nätexpert på Telenor.

De allra längsta telefonsamtalen står kunder i norra Sverige för, med Jämtland, Västerbotten och Norbotten i topp. Stressade storstadsbor i Stockholm sticker dock ut med de kortaste telefonsamtalen.

Mycket mobilsurf i Norrland

Även mobilsurfandet visar stark tillväxt i alla åldersgrupper enligt Telenor, även de som är äldre än 70 år. Den genomsnittliga ökningen under 2021 var 8,2 procent för hela Sverige. Även här är det de norra delarna av landet som visade på högst aktivitet – Lycksele, Vindeln och Kiruna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.