Telenor väljer danskt för Wifi 6

Nätverk Den senaste tekniken och dansk design. Det var sakerna som fick Telenor att välja Icotera som leverantör av nya routrar.

Telenor väljer danskt för Wifi 6

Hög hastighet, men även design. Konsumenters krav sträcker sig numera längre än det tekniska. Det menar Icotera som nu tecknat avtal med Telenor om att leverar Wifi 6-routrar till operatörens kunder is Sverige.
– Vårt mål har varit att erbjuda våra kunder det bästa på marknaden inom den senaste trådlösa nätverksstandarden, Wi-Fi 6. Den nya routern måste leverera maximal prestanda och täckning men den ska även leva upp till våra krav på en elegant, enkel och minimalistisk design, säger Carl Gunnstam på Telenor.

Routern som svenska kunder får tillgång till är en så kallad 8×8-router vilket innebär åtta sändande – och lika många mottagande antenner. Tekniskt betyder det att den nya routern klarar av att leverera högre hastighet, förbättrad stabilitet samt betydligt större räckvidd – även för befintliga enheter baserad på äldre teknik.

Klarar ”skandinavisk miljö”

Enligt Icotera ska deras router även lösa några av de utmaningar so många användare möter dagligen.
– Det är i synnerhet de höga skandinaviska internethastigheterna och de solida väggarna i hemmen som ställer stora krav på routern för att uppnå full hastighet hela vägen till användarnas enheter. Tyvärr upplever många att de inte kan täcka hela sitt hem trådlöst och de känner ofta att de inte får den hastighet de betalar för, säger Icoteras vd René Brøchner.

Att få en hög hastighet levererad till hemmet är en sak – att ha den tillgänglig i hemmet är det viktiga. I dag försöker många åstadkomma täckning och åtgärda instabilt wifi genom att trycka in flera accesspunkter. Men enligt Icotera är det inte alltid den bästa lösningen.
– Faktum är att 70–80 procent av alla skandinaviska hem kan täckas av en router om den är tillräckligt kraftfull. Men idag finns det en tendens att utöka räckvidden genom att ansluta fler åtkomstpunkter om täckningen sviker. I själva verket skulle problemet i många fall kunna lösas med en router med rätt kapacitet och implementering från början, säger René Brøchner.

Telenors nya router kommer att lanseras på marknaden under 2020.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.