Telenor växlar upp adsl-nätet

Svenska Telenor har byggt ut sitt nät, vilket nu är tillgängligt för 35 procent av Sveriges hushåll. Samtidigt ökar Telenor hastigheten i sina bredbandstjänster upp till 24 Mbit/s med tekniken adsl2+.

För att tillgodose internetoperatörer som erbjuder bredbandstjänster till konsumenter har Telenor byggt ut sitt dsl-nät i Sverige och når nu 1,5 miljoner hushåll i Sverige. Telenor har dessutom valt att växla upp sitt dsl-nät med tekniken adsl2+ för att öppna upp för tjänster som ip-telefoni och tv via bredbandet.

Samtidigt har man tecknat grossistavtal med Tele2, Bredbandsbolaget, Glocalnet, Spray, Tiscali, Rix Telecom, Labs 2 och Eurobell. Dessa företag använder Telenors landstäckande nät till att sälja bredband till sina slutkunder.

– Den snabba utbyggnadstakten och grossistavtalen med många av de största internetleverantörerna har resulterat i ökad konkurrens på den svenska adsl-marknaden. Det har redan kommit till nytta för konsumenterna i form av snabbare uppkoppling och lägre priser, säger Kjell Erik Tenold, vd på Telenor AB.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.