Telenor-veteran tar över Telenor Sverige

Karriär I början av 2000-talet var Bjørn Ivar Moen med och styrde Telenor Sverige. I höst är han tillbaka som högste chef på Telenor Sverige.

Telenor-veteran tar över Telenor Sverige

I maj 2020 lämnade Bjørn Ivar Moen Telenor för att bli vd på nordiska tv-distributören Allente. Ungefär 1,5 år senare kommer han tillbaka för att från den 1 oktober ta över efter Kaaren Hilsen som lämnar vd-posten för Telenor Sverige.

– Bjørn Ivar känner Telenor väl och hans starka kommersiella bakgrund, energifyllda ledarstil och solida erfarenhet som vd och styrelseledamot gör honom till rätt person att leda Telenor Sverige på företagets förändringsresa tillbaka till tillväxt, säger Jukka Leinonen, EVP och Head of Nordics i Telenor Group i ett uttalande.

Bjørn Ivar Moen har varit vd för Telenor Broadcast, Canal digital, tf vd för Telenor Norge och vice vd/vd för Telenor i Sverige för 16 år sedan. Det är alltså en Telenor-veteran som tar över i höst.

– Det finns stor potential i företagets breda och attraktiva produktportfölj inom mobil, bredband och tv. Jag ser fram emot att utveckla erbjudandet vidare tillsammans med Telenor-teamet för att skapa bästa möjliga kundvärde och stärka vår position på den svenska marknaden, säger Bjørn Ivar Moen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!