Telenor: Vi ökar vår närvaro kring småföretagen

Nytt jobb Telenor stuvar om i den svenska ledningsgruppen. Här berättar Ulrika Steg om vad hon kommer ta tag i som ny chef för operatörens företagsaffär.

Telenor: Vi ökar vår närvaro kring småföretagen

Tidigare i år meddelades att Mats Almgren lämnar sin post som chef för Telenors företagsaffär. Den rollen tar nu Ulrika Steg över. Hon har en mångårig erfarenhet från telekombranschen och har haft flera ledande befattningar. Bland annat på Telenor, Halebop och Telia. Steg kommer närmast från rollen som chef för Channels, Telenors kundkanaler i Sverige.

Från Channels (företagets kundkanaler) till företagssidan – vad fick dig att ta jobbet?

– Jag har jobbat med sälj- och kundfokus på Channels och jag kommer fortsätta jobba inom det området. Det händer oerhört mycket på företagssidan just nu, så företagsaffären en jättespännande marknad och det är en ny utmaning för mig, det var inget svårt besluta att tacka ja till nya rollen. Det ska bli jättekul att lära känna teamet på business.

Vad kan du bidra med – vad är din stora styrka, vad tar du med dig för insikter från Channels som kan hjälpa?

– Jag har mångårig erfarenhet av telekombranschen och har alltid haft ett stort intresse för kundfokus. Jag tror en viktig fråga är att lösa hur man kan bidra för att underlätta kundens vardag och även vara en partner i kundens vardag.

Vad blir det första du sätter tänderna i?

– Det är ett framgångsrikt team jag kommer till och lösningarna tror jag redan finns inom gruppen. Jag kommer att börja med att lyssna in teamet och var de tror att framtida tillväxt finns. Personligen kommer jag fördjupa mig inom IOT och Impli (ett helägt dotterbolag till Telenor med nätverks- och säkerhetsinriktning).

Vad vill du förändra, var ser du störst förbättringspotential?

– Framförallt så startar vi en satsning inom IoT och så har vi en ny plattform, Telenor One-X, på väg ut på marknaden. Vi ökar vår närvaro kring småföretagen, det här tillsammans gör att det finns potential för att växa, både bland stora och mindre företag.

Om ett år vad vill du ha åstadkommit då?

– Om ett år hoppas jag att vår företagsaffär har växt och att vi är en naturlig samarbetspartner bland både stora och små företag. Jag ser också att småföretagen kommer till oss i butiken och bygger sina lösningar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.