Telenor vinner jätteavtal

Affärer Telenor och Skånes kommuner har kommit överens om ett förlängt samarbete kring telefoni. Telenor ska bland annat leverera mobila och fasta abonnemang till mer än 100 organisationer. Avtalet sträcker sig över sex år.

Telenor vinner jätteavtal
Jessica Levin, Telenor.

Telenors leverans omfattar cirka 125 000 mobilabonnemang.  Bland tjänsterna i avtalet finns fast telefoni, mobila bredband, molnväxel med växellösningar för mobiler och IoT-tjänster för uppkopplade enheter, till exempel mätning, larm, styrning och övervakning.

– Det känns bra att vi kan fortsätta medverka till en förenklad och förbättrad tillgänglighet för alla anställda i samtliga kommuner i Skåne. Det känns även bra att Skånes invånare på detta sätt får en fortsatt enkel och tillgänglig medborgarservice, säger Jessica Levin, försäljningschef på Telenor och fortsätter:

– Detta under en period när vi också står mitt i den största nätmoderniseringen i vår historia, vilket innebär att våra mobila tjänster kommer att bli modernare, säkrare och mer robusta samt att vi kan erbjuda IoT-tjänster baserade på 5g, säger Jessica Levin.

Skånes Kommuner är en medlemsorganisation för de 33 skånska kommunerna. Organisationen genomför bland annat samordnade upphandlingar som bidrar till kostnadseffektivisering med kvalitetssäkring.

–  Vi går nu in i en ny avtalsperiod där grundleverans, kontaktytor och rutiner redan är etablerade och vi kan lägga fokus på säkerhet, funktionalitet och utveckling för alla våra medlemmar, stora som små. I det fortsatta samarbetet ser vi också stora möjligheter där våra medlemmars samlade erfarenhet kan bidra till utveckling av telekomtjänster för offentlig verksamhet, säger Blagoje Dimovski ansvarig för upphandlingen på Skånes Kommuner.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.