Telenor vinner stor fastnätsaffär med Cramo

Uthyrningskoncernen Cramo har valt Telenor som leverantör i ett fyraårigt wan-avtal som omfattar drygt 300 sajter i Norden och Baltikum. Fastnätsaffären är en av operatörens största någonsin.

Telenor vinner stor
fastnätsaffär med Cramo

Parterna är alls inte okända för varandra. Cramo har varit kund hos Telenor sedan 2006, men väljer nu alltså att både förlänga och utöka samarbetet med omkring hundra sajter. Det innebär att Telenor kommer att ansvara för datakommunikationen över Nordic Connect vid totalt 320 sajter i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen.

– Vi är stolta över att Cramo återigen valt Telenor framför våra konkurrenter i en omfattande upphandling. Affären är ett bevis på att Telenor har en datalösning som står sig mycket väl i konkurrens med övriga leverantörer på marknaden, säger Mats Almgren, affärsområdeschef Enterprise på Telenor Sverige.

Beroende av bra datanät

En ny del i affären är att Cramo kommer att använda den fasta infrastrukturen för att enkelt och säkert kunna koppla in mobiltelefoner och surfplattor via Nordic Connect Mobile Gateway. Men uthyrningskoncernen lär även ha sett fördelar med att Telenor snabbt kan sätta upp en depå med mobil access och erbjuda redundans via det mobila nätet. Något de senaste årens investeringar i 3g- och 4g-näten bäddat för.

– Vi försörjer våra kunder med över 200 000 enheter via vårt depånätverk, vår uthyrningsprocess och logistik är beroende av ett väl fungerande datanät. För att kunna bemöta kunderna på ett professionellt sätt behöver vi en en stabil och proaktiv datakommunikationspartner. Här har Telenor med ett bra affärskoncept och kreativt lösningsförfarande vunnit vår nya upphandling, säger Per Lundquist, vp och cio på Cramo.

Interoute tar internationella biten

Samarbetspartnern Interoute svarar samtidigt för wan-leverans till ytterligare drygt hundra sajter i övriga Europa och resten av världen. De båda företagen ska dock agera som en leverantör till Cramo.

– Det här är en stor och viktig affär för oss, som dessutom gör oss till totalleverantör till Cramo av video och wan, eftersom vi sedan tidigare levererar videokonferenstjänster till bolaget, förklarar Joacim Hillervik, vd för Interoute i Norden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.