Telenors nät lika bra som Telias

Mobilitet Ur användarnas perspektiv är Telenors och Telias nät för mobila datajänster lika bra. Det har testföretaget Omnitele kommit fram till. Mätningarna gjordes i hela Sverige med Iphone 5S.

Mätningen har fokuserat på surf och Youtube-video och Iphone 5S har använts som testmobiler.
Mätningen har fokuserat på surf och Youtube-video och Iphone 5S har använts som testmobiler.

Mobilnätsjämförelsen är en uppföljning från förra året, då Telenor anlitade samma finska företag för att mäta kundupplevelsen i de båda huvudkonkurrenternas mobilnät. Mätningarna gjordes under januari 2014 på 680 olika platser i landet: 550 i tätorter, 100 i landsbygd och 30 på turistorter.

Det sammanslagna resultat visar att Telenor får högre resultat än Telia på 73 procent av testplatserna. Men i praktiken är det ingen större skillnad.

– Från slutanvändarperspektiv var det inga stora skillnader mellan de jämförda operatörerna. I praktiken har båda operatörerna lika bra nätverk för att surfa och strömma Youtube-video till Iphone 5S, säger Mikko Valtonen på testföretaget Omnitele.

Han konstaterar att både Telenor och Telia levererar en fantastisk mobil dataupplevelse till kunderna i en internationell jämförelse.

– Jag kommer från Finland, där mobilnäten är väl utvecklade, men de här resultaten visar att det svenska folket är välsignat med ännu bättre kvalitet på mobila datatjänster. 4g i Sverige är inte längre en nichtjänst med punktvis täckning utan är istället utbrett och tillgängligt över landet, säger Mikko Valtonen.

Omniteles hela rapport kan laddas ner här: Competitive-Network-Benchmark-in-Sweden-2014-Final-Report

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!