Telenors roamingtjänst Gränslöst utökas med Baltikum

Under våren införde Telenor via tjänsten Gränslöst förmånligare roamingpriser i de nordiska länderna. Nu går det att ringa för samma taxa som hemma även i Estland, Lettland och Litauen.

Telenors roamingtjänst Gränslöst
utökas med Baltikum

Enligt en undersökning som Telenor låtit genomföra uppger fyra av tio att de arbetar mobilt när de reser med jobbet. Samtidigt oroar sig många företag för kostnaderna när deras anställda använder sina telefoner utomlands. Nu drar Telenor ytterligare ett strå till stacken för att dämpa den oron.

Med Telenor Gränslöst kan företagets medarbetare ringa hem till gamla Svedala för sitt svenska minutpris från såväl Norden som Baltikum. Samtal mellan de nordiska och baltiska länderna (eller inom länderna) kostar 0,79 kronor per minut till fasta nät och 1,19 kronor per minut till mobilnät. Däremot är det helt kostnadsfritt att ta emot samtal, även till sin röstbrevlåda.

Underlättar mobilitet

Genom utökningen fungerar Telenor Gränslöst nu i tio länder; Norge, Finland och Danmark, Island, Färöarna, Grönland. Åland, Estland, Lettland och Litauen. Tjänsten är helt operatörsneutral, vilket innebär att man inte behöver hålla reda på i vilken lokal operatörs nät man råkar befinna sig i när man är utomlands – man får alltid samma pris.

– Vi kan se att tillgänglighet utanför kontorets fyra väggar blir allt viktigare för många av våra kunder och vi ser en ökad efterfrågan på roamingtjänster som är anpassade efter deras resmönster. Telenor Gränslöst är bara en i raden av de tjänster vi erbjuder för att underlätta ett mobilt arbetssätt i utlandet, samtidigt som arbetsgivare slipper oroa sig för höga kostnader, säger Magnus Svensson, roaming manager hos Telenor Sverige.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.