nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Teleoptis maskininlärning vässar WFM-mjukvaran

De satsar på artificiell intelligens, med maskininlärning som ger en unik lösning för varje kund. Ju längre Teleoptis intelligenta mjukvara används – desto mer lär den sig av kunden.

  • Artikel annons 1

Deras ai knyter ihop WFM-funktionalitet med maskininlärning som förbättrar sig efter varje enskild kundtjänsts datamönster – och ger en unik lösning för varje kund. Nu har Teleopti lanserat den första funktionaliteten som är ett backend-verktyg som använder dynamiska beslutsträd för att kategorisera skift.

Målet med ai är att skapa en bättre användarupplevelse med Teleopti WFM. Ju längre den intelligenta mjukvaran används – desto mer lär den sig av kunden, och blir bättre på att fatta beslut som passar användaren. Lösningen minskar behovet av manuellt arbete, exempelvis kring resursplanering.

Ser hur maskininlärning kan ge mer värde

– Workforce Management-industrin måste röra sig bortom att prata om ai som ”en framtida förändrare av spelplanen”, och istället se hur den kan användas för situationer i verkliga livet och ha en faktisk inverkan på WFM-planering. Innovation utgör kärnan för Teleopti så det är naturligt för oss att testa och utmana hur maskininlärning kan snabba på WFM-processer och ge ännu mer värde och värde till kontaktcenter, säger Magnus Geverts, Chief Business Development Officer på Teleopti.

Företaget utlovar att det här bara är det första steget – fler ai-lösningar ska snart inkorporeras.

  • Annons 3

Fler nyheter

Han blir ny chef för Tre Sverige

I februari blir det tronskifte hos Tre Sverige. Efter två år lämnar Johan Johansson över vd-stolen till Haval van Drumpt.
– Han har helt rätt bakgrund med gedigen erfarenhet av telekom, kommenterar Skandinavienchefen Morten Christiansen den nya sverigechefen.

Tieto och Telia ingår partnerskap kring 5g

Tieto har ingått ett strategiskt partnerskap med Telia kring 5g. Företagen kommer ta fram nya användarfall, produkter och tjänster till ekosystemet kring 5g och tillsammans med kunder påskynda utvecklingen i Sverige.

NetOnNet tar in Telness i abonnemangsutbudet

Telness tar in 20 miljoner i investeringar – och två nya delägare. Samtidigt utökar NetOnNet sitt abonnemangsutbud med uppstickaren.
– Vi visar att användaren inte behöver binda upp sig hos de stora operatörerna, säger Telness vd Martina Klingvall till Telekom idag.

  • Annons 4

TeleComputing byter namn – blir Visolit

Sju förvärv och nya utmaningar. 2019 byter Telecomputing namn till Visolit.
– Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi själva har förändrats, därför byter vi nu även namn, säger koncernchefen Terje Mjøs.