Teleq utökas med bokade videosamtal

Aurora Innovation Nästa år blir det förhoppningsvis möjligt att boka ett videosamtal med många vårdcentraler. Kö- och callbacksystemet Teleq får då inbyggt stöd för videosamtal.

Har du ringt till din vårdcentral, eller kanske tandläkaren och fått beskedet att du kommer att bli uppringd ett visst klockslag? Då är det ganska hög sannolikhet att du stött på Teleq eftersom det är ett välanvänt system för hantering av telefonköer, återuppringning och samtalsbokning inom hälsovården.

Men telefon är inte alltid det optimala kommunikationssättet, till exempel om man har en funktionsnedsättning. Video är i vissa lägen ett bättre alternativ och i vår startar Aurora Innovation, som ligger bakom Teleq, pilottester med videosamtal.

Kombination av lösningar

Den nya videokanalen har tagits fram i samarbete med Visiba Care som redan erbjuder den här typen av videobaserad patientkontakt till sjukvården men eftersom lösningen blir en integrerad del i Teleq slipper användarna hantera flera olika gränssnitt. Videosamtalen både bokas och genomförs i samma system som vanliga samtal och kunden eller patienten kommer kunna göra en bokning via exempelvis vårdcentralens hemsida.

Själva samtalet genomförs sedan via webbläsaren i antingen datorn eller mobilen. Beroende på vilken webbläsare man använder kan man behöva installera ett tillägg först. Planer finns också på att i ett senare skede ta fram en mobilapp som alternativ.

För att säkerställa identiteten på kunden kan man vid behov använda till exempel bankid.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.