Telia ber om hjälp med täckningen

Telia vill att kunderna ska tipsa om platser med dålig mobiltäckning via ett formulär på operatörens hemsida. Genom att gå in på Telias hemsida kan kunderna påverka den nyss påbörjade utbyggnaden av Telias gsm-nät, vilken ska vara klar 2008.

– Vi vill naturligtvis gärna ha täckning där våra kunder vill ringa, säger Ove Alm, nätchef på Teliasonera Sverige. Det känns därför naturligt att låta kunderna tipsa om platser där det idag är svårt eller omöjligt att ringa. Även om vi inte kan garantera täckning över allt kommer kundernas önskemål att påverka vår utbyggnad

Telias gsm-nät täcker i dagsläget 70 procent av landets yta. I januari meddelade Telia att företaget investerar drygt en miljard kronor under de kommande fyra åren för att förbättra driftsäkerheten i gsm-nätet och öka täckningen till 90 procent av landets yta. Samtidigt fyrdubblas datahastigheten för mobilt internet i nätet med hjälp av edge-tekniken.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.