Telia bluffar om SVT-avtal

Trumfkortet för Telias triple play-satsning var att SVTs kanaler fanns med i tv-utbudet. Men Telia har ännu inget färdigt avtal med SVT, som kräver bevis på den tekniska kvaliteten innan de skriver på.

Telias lansering av ip-tv åtföljdes av ett inom branschen åtråvärt dragplåster. Nämligen att SVTs kanaler fanns med i programutbudet. Men enligt uppgifter från Dagens Media saknar Telia fortfarande ett slutgiltigt avtal med SVT, som dessutom inte tänker skriva på innan de är säkra på att den tekniska kvaliteten håller måttet.

SVTs vd Christina Jutterström säger till Dagens Media att hon tror att avtalen blir klara ganska snart. I första hand ska dock SVT ha ett provår för att se hur sändningarna fungerar.

Telia i sin tur vill inte kommentera avsaknaden av avtal med SVT. Till Dagens Media säger Indra Åsander, chef för privatmarknaden på Telia, att de är helt överens med SVT.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.