Telia bygger 5g för fordonsindustrin i Göteborg

5g I höst börjar utrullningen och till nyår ska Lindholmen i Göteborg ha full 5g-täckning. Det innebär bland annat att Volvo, Ericsson, Veoneer och Einride kan testa framtidens mobilitetskoncept.

Telia bygger 5g för fordonsindustrin i Göteborg

I Göteborg är Lindholmen en plats för innovation. Här arbetar tiotusentals människor inom fordons- och teknikbranschen  – och suget efter 5g är stort. Därför rullar nu Telia ut sitt nät och till årsskiftet räknar man att ha hela området. Från Slottsberget till Lundbyleden täckt.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

– En säker och pålitlig digital infrastruktur är en förutsättning för framtidens hållbara mobilitetstjänster. Det nya 5G-nätet vi lanserar under hösten blir som en stor innovationsplattform för hela det ekosystem av företag, universitet och offentlig sektor som verkar på Lindholmen. Här kan de testa nya tekniker och lösningar på ett tryggt och säkert sätt innan de skalas upp och rullas ut brett säger Staffan Åkesson, Teknisk chef på Telia.

Bygger nät snabbt

Nätet bygger Telia tillsammans med Ericsson och redan i oktober räknas de första basstationerna vara uppgraderad till 5g. Sedan tidigare har operatören nät i stadskärnan, men nu ska det alltså gå snabbt. Efter Lindholmen så utökas fokus och 2023 sak 90 procent av Sveriges befolkning vara täckt.

I samband med 5g-lanseringen på Lindholmen så uppgraderar Telia även sitt befintliga 4g-nät. Moderniseringen innebär enligt operatören  att kapaciteten i det gamla nätet mer än fördubblas.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.