Telia bygger surfzoner åt Statoil

Genom ett treårigt avtal mellan Telia och Statoil kommer över 300 nya surfzoner att öppnas på flertalet av Statoils bemannade bensinstationer i landet.

Nu växer Teliasoneras nät av surfzoner i Sverige. Genom ett treårigt avtal med Statoil kommer över 300 nya surfzoner att öppnas på flertalet av företagets bemannade stationer runt om i landet. Avtalet beräknas vara värt cirka 10 miljoner kronor.

Utbyggnaden hos Statoil startar i början av juni och beräknas vara färdig redan under juli månad 2009. Varje surfzon erbjuder en trådlös uppkoppling med en surfhastighet på upp till 22 megabit per sekund, uppger operatören.

– I och med avtalet med Statoil stärker vi vår position på marknaden. Vi har i dag det ojämförligt största antalet surfzoner av landets alla operatörer. Surfzonerna är en del av både våra fasta bredbandstjänster och mobila bredbandstjänster, säger Stefan Trampus, chef för bredbandstjänster på Telia.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.