Telia-chef blir Telenors nya teknikchef

Nytt jobb Nu är Jonas Edéns ersättare som teknikchef, så kallad CTO, utsedd på Telenor Sverige. Magnus Zetterberg kommer tillbaka till sin gamla roll.

Telia-chef blir Telenors nya teknikchef

I februari stod det klart att Jonas Edén byter roll på Telenor Sverige. Han tog från och med mars över företags-delen hos operatören.

– Framförallt ser jag fram emot att delta med den kompetens jag har från teknikområdet men också erfarenheter som jag har från b2b-affären sen tidigare. Helt enkelt försöka se till att så gott som möjligt driva utvecklingen som sker på tekniksidan så att den kommer våra både nuvarande och framtida kunder till gagn på ett bra sätt, sa han då.

Nu är hans ersättare rekryterad och det blir en nygammal bekanting som tar över. Magnus Zetterberg var teknikchef på Telenor Sverige mellan 2008 och 2014. Därefter tog han klivet över till samma roll på Telenor Norge.

De senaste åren har han haft titeln SVP, Head of CPS & COO på Telia och i perioder suttit i koncernledningen.

– Sedan jag var på Telenor har det hänt enormt mycket på teknikfronten och branschen är i ett spännande skede med nya utmaningar. Jag ser fram emot att återse tidigare kollegor och lära känna nya. De möten jag har haft hittills har gett lust och energi och det är viktigt för mig eftersom jag är en lagspelare, säger Magnus Zetterberg, tillträdande CTO på Telenor Sverige i ett pressmeddelande.

Sverige-chefen Bjørn Ivar Moen är nöjd med rekryteringen.

– Magnus är en skicklig och tydlig ledare med lång erfarenhet från branschen. Han är stark på en rad områden, bland annat att bygga team, hantera komplexa frågor och att driva förändring där det behövs.

Magnus Zetterberg börjar sin nya tjänst i augusti.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.