Telia Cygate expanderar till Norge: ”Unik spjutspetskompetens”

Branschen Telia Cygate expanderar till vårt västra grannland. Det kommer ske inom ramen för Telia Norges företagsaffär.

Telia Cygate expanderar till Norge: ”Unik spjutspetskompetens”

Just nu bygger Cygate upp ett lokalt säljteam i Norge. Till en början kommer den svenska konsultorganisationen och dess ekosystem av partners stå för leveransen av it-lösningar till den norska marknaden.

– En allt tydligare trend på marknaden är att våra kunder efterfrågar helhetslösningar för sin digitala infrastruktur där vi paketerar telekom med it-tjänster, säger Fredrik Sidmar, vd för Telia Cygate och fortsätter:

– I Sverige gör vi redan det för en rad olika kunder i både näringsliv och offentlig sektor, exempelvis Ellevio, NCC, Coop och Region Skåne. Precis det kommer vi kunna erbjuda Telias norska företagskunder, med en unik spjutspetskompetens inom lokala nät, säkerhet och moln, säger Fredrik Simar, vd för Telia Cygate.

Även i Norge är man positiva till Cygates expansionsplaner.

– Med ett mobilnät i världsklass, en ledande 5g-position på marknaden och ett nationellt fast nät samt innovativ IoT-teknik så har vi en solid grund att stå på. Nu toppar vi det med tjänster för lokala nätverk och en bred portfölj av lösningar för att skydda kundens kommunikation. Inte minst förmågor som rådgivning, drift och support som gör oss till en viktig strategisk it-partner för kunderna, säger Johan Christian Hillestad som är chef för Telias norska företagsaffär.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.