Telia Cygate kammar hem laddat uppdrag i Skåne

affärer Avtalet med Kraftringen är ett av de största it-driftsuppdragen någonsin för Telias dotterbolag.

Telia Cygate kammar hem laddat uppdrag i Skåne

Energibolaget Kraftringen är baserat i Skåne och är mitt uppe i en digitaliseringsprocess. För att få tillgång till en mer flexibel it-infrastruktur har man nu valt att teckna avtal med Telia Cygate, som ska stå för it-driften framöver.

Affären innebär att Telia Cygate, som nyligen bytte namn från Cygate, kammar hem ett av sina största kontakt för it-drift någonsin. Företaget får ett helhetsansvar för hela Kraftringens it-miljö med nätverk och tillhörande tjänster för digitala arbetsplatser.

– Det här är ett otroligt spännande uppdrag, och ett stort förtroende vi fått av Kraftringen. Faktum är att detta är en av de största affärerna vi gjort för it-drift. Digitaliseringen av energibranschen och våra elnät är oerhört viktig för elektrifieringen och samhällets hållbara omställning, säger Fredrik Sidmar, VD på Telia Cygate.

Telia Cygate kommer att förse Kraftringen med en hybrid it-miljö som baseras på HPE:s molnplattform Greenlake. Det innebär att Telia Cygate både kommer att förvalta servrar i Kraftringens egna datacenter och leverera molntjänster på servrar i Telias datacenter.

Kraftringen är att av de större energibolagen i Skåne och fokuserar på lokala energilösningar. Redan 2018 lyckades man helt avveckla fossila bränslen vid produktionen av el och fjärrvärme.

En av de processer som Kraftringen vill automatisera och digitalisera är hur en ny enhet ansluts till elnätet – det kan handla om laddstolpar såväl som hela fastigheter.

– Kraftringen vill fortsätta att utveckla och ligga i framkant när det kommer till digitaliseringsarbetet med syfte att göra det enklare för våra kunder och medarbetare. Ett robust och säker system är en förutsättning med tanke på vår samhällsviktiga roll, säger Richard Mauritsson, IT-driftchef på Kraftringen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.