Telia Cygate utökar satsningen på suveräna moln

molntjänster Den digitala arbetsplatsen och identitetshantering – det är några av de nya tjänster som tillförs bolagets portfölj.

Telia Cygate utökar satsningen på suveräna moln

När it-säkerhetsincidenterna blir allt fler och dataskyddsregler måste efterlevas ökar efterfrågan på tjänster som levereras med hjälp av suveräna moln. Nu utökar Telia Cygate sin satsning på suveräna moln genom att erbjuda tjänster för digitala arbetsplatser och identitetshantering, samtidigt som man börjar samarbeta med HPE för att bygga en ny infrastruktur för sina molntjänster.

Telia Cygate erjuder sedan tidigare tjänster för hantering av IoT-enheter, serverdrift och videomöten i sitt suveräna moln, men nu tillförs tjänster för lagring, identitetshantering och digital whiteboard. Kundernas data lagras i Telias svenska datacenter, med svensk personal med högsta skyddsklass.

– Många verksamheter är idag klämda mellan två akuta behov. Ett är att kunna ta tillvara på den innovationskraft och skalbarhet som finns i molntjänster – för att växla upp digitaliseringen och möta ökade krav verksamheten på saker som effektivitet, hållbarhet och kundupplevelse. Ett annat behov är att samtidigt skydda verksamhetens it-infrastruktur och data – och säkerställa att man följer de lagar och regler som finns, säger Zakaria Bennani, strategiskt portföljansvarig för molntjänster på Telia Cygate.

– Den satsning vi nu gör på suveräna moln kan möta det här behovet och möjliggör för Telia och Telia Cygate att leverera helhetslösningar för en robust och säker digital infrastruktur – baserat på både telekom- och it-tjänster.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.