Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telia erbjuder ”5g-redo paket”

Mobilnät Ett abonnemang och mobil som är redo för nästa generations mobilnät. Nu lanserar Telia ett erbjudande för de som vill kunna använda 5g så fort tekniken slås på.

Telia erbjuder ”5g-redo paket”

Vi börjar närma oss en utrullning av 5g i Sverige och samtliga operatörer står redo. Och för de kunder som inte vill missa en sekund – har Telia ett erbjudande: de kan krita på et 5g-redo abonnemang med tillhörande mobil.
– Vi står i startgroparna för att påbörja utbyggnaden av 5G-nätet i Sverige. Det här erbjudandet riktar sig till konsumenter som vill göra sig redo för den nya tekniken och utforska dess möjligheter när väl 5G finns på plats, säger Vahdat Zehtab, chef för mobila konsumentaffären på Telia.

Erbjudandet består av Samsungmobil, antingen S20, S20+ eller S20 Ultra samt ett mobilabonnemang.
Men exakt när dessa kunder kan få 5g-logga i sina mobiler återstår att se. Telia har förvisso en hel del 5g-testnät, men väntar fortfarande på de stundande spektrum-auktionerna innan det blir tal om bredare tillgång. I oktober kommer Post- och telestyrelsen att tilldela utrymme i frekvensbandet 3,5 GHz, vilket ses som ett nyckelspektrum för 5g.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter