Telias familjechef går vidare – ”det har varit 13 fantastiska år”

branschen Linda Hernström började som trainee och avslutar karriären på Telia som chef för tv- och bredbandsverksamheten.

Telias familjechef går vidare – ”det har varit 13 fantastiska år”

Linda Hernström, tidigare chef för tv- och bredbandsverksamheten på Telia, väljer att gå vidare i karriären efter 13 år.

– Jag har varit föräldraledig under ett års tid och bestämt mig för att det är dags för nya äventyr och därför valt att lämna Telia, säger Linda Hernström.

Kopplade upp flera hundra tusen hushåll

Linda Hernström inledde sin bana på Telia som trainee och har haft flera olika roller genom åren. Hon var chef för Telias fiberaffär under en period på flera år då flera hundra tusen svenska hushåll kopplades upp via fiber.

– Jag har också varit chef för Telias privatkundtjänst, en av Sveriges största kundtjänster med 1500 medarbetare. Vi hade en fantastisk resa med kundtjänsten där vi ökade tillgängligheten enormt mycket samtidigt som vi fick både nöjdare kunder och nöjdare medarbetare.

Ingick i ledningsgruppen

Innan Linda gick på föräldraledighet var hon chef för Telias tv- och bredbandsverksamhet i Sverige men ingick också i Telias ledningsgrupp i Sverige.

För ett drygt år sedan var Linda Telias talesperson i det stora “tv-bråket”, där en avtalskonflikt mellan Discovery och Telia ledde till att kanalerna tillfälligt slocknade.

I dagsläget har Linda Hernström inte något nytt uppdrag klart.

– Framtiden kommer att få utvisa vad jag ska göra, men jag ser mycket fram emot att hitta något nytt. Jag tycker det är fantastiskt roligt att vara i en affär och leda någon form av affärsområde eller kanske ha ett vd-uppdrag. Jag tycker att telekom är en fantastisk bransch men jag är också väldigt nyfiken på att utforska någon annan bransch.

Vad är det viktigaste du tar med dig från tiden på Telia?

– Det har varit 13 fantastiska år på Telia, det har varit jätteroligt och jag har trivts hur bra som helst. När man jobbar med grymma människor så skapar man grymma resultat, säger Linda Hernström.

Hur tycker du att Telia har förändrats under de här 13 åren?

– Det har varit helt otroligt att få vara med om den snabba teknikutveckling och digitalisering som skett, där Telias tjänster som 4G och fiber har förändrat hur människor och företag både lever och jobbar och även så klart förändrat Telia, säger Linda Hernström.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.