Telia får ny CFO: ”Omfattande erfarenheter och djup kompetens”

Nytt jobb Tim Pennington som bland annat varit CFO på Millicom och arbetat på Hutchison Telecommunications blir interim CFO på Telia Company.

Telia får ny CFO: ”Omfattande erfarenheter och djup kompetens”

Det händer mycket hos Telia Company just nu. Tim Pennigton kommer att ersätta Per Christian Mørland. Pennington blir utöver CFO också interim Executive vp och medlem av bolagets koncernledning. När Telia hittar en permanent ersättare till Mørland kommer Pennington få en rådgivande roll till bolaget, åtminstone fram till oktober 2024.

Sedan tidigare står det klart att Dan Strömberg, Telias LED-chef (Litauen, Estland och Danmark) lämnar bolaget i augusti. Han kommer dock inte att ersättas rakt av. Vd:arna för Telia Litauen och Telia Estland kommer istället att rapportera direkt till Allison Kirkby. Sedan tidigare står det klart att Telia planerar att sälja av sin danska verksamhet. När försäljningen till TDC är klar kommer vd:n för Telia Danmark att rapportera till Stefan Backman som är Executive vp, chefsjurist och chef för företagsaffärer på Telia Company.

– Jag är mycket glad över att välkomna Tim, med hans omfattande erfarenheter och djupa kompetens från telekom och finans, till Telia. Samtidigt tackar vi av Dan Strömberg som pensionerar sig efter 43 års hängiven tjänst på Telia. Det hör inte till vanligheten att stanna på ett bolag under så lång tid och jag vill passa på att tacka Dan för hans enastående bidrag till Telia under de här åren och önska honom lycka till vid den välförtjänta pensioneringen, säger Alisson Kirkby, som är vd och koncernchef på bolaget.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.