Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telia först i Europa med 4g-roaming

Telias danska kunder kan från och med nu surfa över 4g även när de åker till Sverige. De blir först i Europa med 4g-roaming.

Under våren kommer Teliasonera att lansera 4g-roaming för sina kunder i andra länder. Inget datum är spikat för Sveriges del. Klart är i alla fall att Telia ser den danska lanseringen som startskottet för en utveckling mot global 4g-roaming.

– Vi är stolta över att återigen kunna agera som pionjärer och introducera 4g-roaming. Vi tror starkt på att modern mobil teknologi ska vara tillgänglig och enkel att använda både på hemmaplan och utomlands, säger Tommy Ljunggren, chef för nätutveckling på Teliasonera Mobility Services.

Uppkopplad överallt

För att inte dra på sig orimliga räkningar för mobildata, behöver de danska kunderna som vill 4g-surfa i Sverige nyttja de surfpaket som Telia erbjuder. Med Surf Abroad betalar man en summa per dag för en viss mängd data och får besked om när den volymen håller på att ta slut.

Och mobila datatjänster kommer att fortsätta behöva utvecklas snabbt, om man ska tro Telias Kennet Rådne, chef för innovation och portföljstrategi på Mobility Services.

– Vi räknar med att en genomsnittlig smartphone-användare inom fem år kommer att använda tio gånger mer data än idag för att surfa, uppdatera sin status på sociala nätverk och kolla på tv. Alla ser det idag som en självklarhet att vara uppkopplade varsomhelst och närsomhelst!

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter