Telia fortsätter leverera kommunikation till regionerna i norr

Branschen Ett nytt avtal om kommunikationstjänster i norr. Telia har fått fortsatt förtroende av Region Norrbotten och Västerbotten.

Telia fortsätter leverera kommunikation till regionerna i norr

Ett avtal som omfattar 29 kommuner, två regioner, 94 regionala och kommunala bolag samt Luleå tekniska Universitet. Det nya avtalet mellan Telia och de två regionerna i norr är en omfattande affär där cirka 60 000 abonnemang ingår.
– Vi har under många år haft ett fint samarbete med kommuner, regioner och bolag i Norr- och Västerbotten, något vi nu ser fram emot att fortsätta med. Att leverera våra kärnprodukter och samtidigt utmana och utmanas kring kreativa lösningar för en digital framtid gynnar både oss, regionerna, företag och invånare i både städer och på landsbygd, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Operatören och regionerna har länge samarbetat och sedan 2019 har Telia varit med och upprättat en testade för 5g på universitetet i Luleå. Där har man tillsammans med Region Västerbotten testat framtidens räddningstjänst med drönare samt kört runt med en uppkopplad enhet som kan utföra mammografi.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.