Telia garanterar bra wifi i ny satsning

Bredband Telias kunder ska inte kunna vara missnöjda med sitt wifi-nät. Därför inför man idag en garanti som lovar bra täckning i alla rum.

Telia garanterar bra wifi i ny satsning

Telia har tröttnat på att deras bredbandskunder klagar på ”taskigt wifi”. Man har därför under ett antal månader och flera tester utvärderat hur man ska kunna få bättre täckning i lägenheter med tjocka väggar och många konkurrerande wifi-nät samt ut till hängmattan i sommarstugan.

– Vår lösning handlar inte om snabbare routrar utan om att se till att det finns täckning överallt inomhus. Med extendrar och smartare placering av utrustningen med vår hjälp så kommer man långt, säger Telias konsumentchef Vahdat Zehtab.

Telia lanserar därför nu Smart wifi plus där operatören garanterar bra täckning i alla rum. Det är en tjänst där kunden betalar 89 kronor i månaden för hårdvara (router plus 2 extendrar), app och support av personlig tekniker.

Hur funkar garantin?

– Vi sticker verkligen ut hakan och garanterar att det här kommer att fungera. Men är kunden inte nöjd kan de säga upp tjänsten. Det är inte en objektiv mätning i alla rum, utan det är kundens förväntan som styr.

Hur stort är behovet av lösningen?

– Det är stort är vår bedömning – wifi är viktigt och många är inte nöjda idag. Tekniken med mesh-nät som sprider täckningen har funnits ett tag, men alla kanske inte känner till den så vi måste också kommunicera mycket om att detta är en bra lösning.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter