Telia gör som Tele2 – höjer surfpotter

Operatörer Att potterna för mobilsurf länge varit snålt tilltagna är ingen överdrift. Nu verkar det dock vara på väg att förändras. Efter Tele2:s dubblering av potterna för någon vecka sedan, spänner även Telia musklerna.

Det är en rejäl höjning av surfpotterna som nu sker, med en oförändrad prisbild. För företagsanvändare är det bara de lite dyrare abonnemangen som omfattas. På Telia Jobbmobil Multi ligger basnivån kvar på 1GB surf för 449 kronor. Samma sak gäller om du idag har 5GB surf för 499 kronor i månaden. Det är först därefter det börjar hända saker. 10GB fördubblas till 20GB, och på nästa nivå blir 20GB nu 50GB. På det dyraste abonnemanget för 749 kronor i månaden mer än tredubblas tidigare nivå, från 30Gb till 100GB.

Liknande höjningar görs även på tjänsten Mobilt Bredband Företag, där den mest dramatiska höjningen sker på XL-varianten som går från 80GB till 200GB.

Höjningarna av surfpotter gäller från och med nu och företagskunder med äldre abonnemangsformer kan ta del av de större surfmängderna för både mobiltelefoni och mobilt bredband genom att byta till ett nytt abonnemang.

Förhoppningsvis ser vi nu början på en tid där konkurrensen både pressar ner priserna och ger mer surf. I nästa nummer av Telekom idag presenterar vi en stor undersökning av hur våra läsare ser på sina mobiloperatörer. Som en liten aptitretare kan vi avslöja att en majoritet är mycket missnöjda med både pris och storlek på potten för deras mobilsurf. Läs hela undersökningen i nästa nummer! Inte prenumerant? Bli det här! 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.