Telia i utökat samarbete med Interxion

Det ska bli lättare för Teliasonera International Carrier att erbjuda paketlösningar för internetaccess och datacentertjänster ute i Europa.

Interxions har redan under flera år kunnat erbjuda direktåtkomst till Telias nät från flera av sina datacenter, en möjlighet som nu utökas. Totalt ska Teliasonera International Carrier kunna erbjuda koppling direkt till 31 datacenter fördelade över 11 europeiska länder. Operatören ska dessutom kunna dra nytta av samarbetspartnerns anläggningar för att öka tillgängligheten och skalbarheten i sin infrastruktur.

– Den växande marknaden för cloud-tjänster bland innehålls- och applikationsleverantörer ställer ökade krav på oss och att placera vår infrastruktur på platser som optimerar kvaliteten i våra tjänster. Samarbetet med Interxion ger oss denna flexibilitet, säger Justin McAleer, ansvarig för strategi och affärsutveckling på Teliasonera International Carrier.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.