Telia investerar i sakernas internet

Bransch 30 procent av svenska iot-bolaget Springworks ägs nu av Telia som genom köpet och ett vidhängande partneravtal breddar tjänsteportföljen.

Springworks bygger användargränssnitt för iot-lösningar och har också en molnbaserad plattform för analys av data från uppkopplade prylar.

– Med Springworks kompetens och teknik kan vi erbjuda nya tjänster som är relevanta för företag som utvecklar lösningar för sakernas internet i stort sett inom vilken bransch som helst. Genom att koppla en innovatör som Springworks till vårt nätverk av kunder och partners runt om i världen så kan vi också bidra till innovation i ekosystemet kring sakernas internet, säger Hans Dahlberg, chef för Teliasoneras globala m2m-enhet.

– De finansiella resurser som frigörs genom investeringen möjligör för oss att fortsatta utveckla och förbättra våra tjänster. En annan viktig fördel är att vi får tillgång till Teliasoneras globala nätverk av partners och kunder, något som kan hjälpa oss växa vår internationella affär, säger Erik Ramberg, vd på Springworks.

Hur mycket Telia fått betala för sin 30-procentiga ägarandel är inte känt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.