Telia kallar till extrastämma – föreslår ny ordförande

Branschen Extra bolagsstämma och en tidig petning av ordförande. Telia står inför förändring och istället för Marie Ehrling föreslås Lars-Johan Jarnheimer ta över rodret.

Telia kallar till extrastämma – föreslår ny ordförande

 

Telia befinner sig i en stor transformationsfas just nu. Och nu framgår det att svenska staten begärt att operatören ska kalla till extra bolagstämma för att byta ut styrelsen. Detta för att ersätta nuvarande ordföranden Marie Ehrling.

I samband med detta har Telias valberedning enats om att nominera Lars-Johan Jarnhemer. Han har tidigare erfarenheter från telekombranschen bland annat sedan tiden som vd för Tele2.
– Vi är väldigt glada över att kunna föreslå Lars-Johan Jarnheimer till posten som ny ordförande för Telia Company. Lars-Johan har ett starkt affärssinne och gedigen erfarenhet inom TMT-sektorn. Han har operativ vd-erfarenhet av telekom från sin tid som vd för Tele2 (1999–2008) samt styrelseerfarenhet från TMT-bolag som Egmont, Millicom och MTG. Vidare har han en gedigen erfarenhet från konsumentaffärer inom olika sektorer, bland annat som styrelseordförande i Ingka Holding (IKEA) och som styrelseledamot i SAS, säger valberedningens ordförande Daniel Kristiansson.

Marie Ehrling å sin sida får nu efter sex år på posten kliva av, och detta i förtid.
– Jag hade föreställt mig att vara kav till april, men nu är det inte så och det är något jag får accepteras äger hon i en intervju med TT.

När extrastämman blir av återstår att se. Styrelsen kommer meddela detta inom de närmsta veckorna.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!