Telia kopplar upp Coops nya varuterminal

nätverk Helautomatiserat lager ska kommunicera direkt med Coop-butiker i Sverige.

Telia kopplar upp Coops nya varuterminal

En av Europas största helautomatiserade varuterminaler byggs just nu för Coops räkning i Eskilstuna. Och det är Telia, med dotterbolaget Cygate, som kommer att förse byggnaden med ett trådlöst nätverk och ansluta den till Coops centrala datanätverk.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Terminalen utformas för att skapa effektiva och hållbara leveransflöden och bland annat robotar, olika slags maskiner och it-system kommer att kommunicera i det trådlösa nätverket.

Fått utökat förtroende

– Det känns otroligt kul och spännande att få vara med på Coops digitaliseringsresa, och att vi nu fått utökat förtroende att även leverera det nya nätet till den helautomatiserade varuterminalen i Eskilstuna, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Tack vare att varuterminalen kopplas upp mot Coops butiker i Sverige kan beställningar av varor ske automatiskt, något som butikspersonalen tidigare har fått lägga mycket tid på.

Cygate bygger lokala nätverket

Telia levererar sedan tidigare det wan, wide area network, som gör att Coops samtliga butiker och varulager kan kommunicera med varandra. Dotterbolaget Cygate kommer att bygga anläggningens lokala nätverk och förse det med brandväggar.

– Verksamhetens behov av en så driftsäker infrastruktur som möjligt är en självklarhet i en sådan här terminal. Vi kommer ha flera speglade datacenter lokalt som håller mycket hög standard gällande tillgänglighet, säkerhet och skalbarhet, säger Alexander Wahlberg på Coop som leder IT-projektet för infrastruktur.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.