Telia kopplar upp en miljon elmätare

IOT Nu kopplar Telia upp elräkningen. I den största NB-IoT-affären för operatören kommer man via One Nordic att ansluta 900 000 av Ellevios kunder.

Telia kopplar upp en miljon elmätare

När Telia lanserade Narrowband IoT i Norden var man en pionjär. Och nu bygger man vidare på detta då operatören fått till den sin största affär på områden. Detta genom ett avtal med One Nordic.
– NB-IoT öppnar upp för många ny användningsområden och den kraftfulla inomhustäckningen är som gjord för att koppla upp energimätare under mark eller djupt inne i byggnader, säger Björn Hansen, ansvarig chef för området på Telia.

Själva utrullningen av de nya mätarna kommer att ske i början av 2020 och väntas pågå i tre år. Avtalet löper på tio år med möjlighet till förläggning på ytterligare sex.
– NB-IoT är idealisk för svårtillgängliga områden och möjliggör maskin-till-maskin-kommunikation som passar perfekt med vår utveckling av det smarta elnätet. Det ger oss också möjlighet att i framtiden utveckla helt nya IoT-tjänster för våra kunder, säger Johan Svensson Program Manager, Ellevio.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!