Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telia bryter ny mark – kopplar upp gruva

Mobilnät Full uppkoppling på 1 300 meters djup. Zinkgruvan Mining blir först i Sverige med ett kundanpassat mobilnät från Telia.

Telia  bryter ny mark – kopplar upp gruva

Telia går under jord och i en ny affär ska de leverera ett mobilnät till Zinkgruvan Mining. Ett nät som ska täcka över 48 kilometer transportvägar och tunnlar ned till ett djup på 1 300 meter. Nätet ger, förutom tillgänglighet och prestanda – även en plattform för digitalisering.
– För att kunna verka så säkert och effektivt som möjligt vill vi i större utsträckning automatisera och fjärrstyra produktionen. För att detta ska vara möjligt krävs hög kapacitet, tillgänglighet och ett kommunikationsnät som absolut inte får ligga nere. Samtidigt får vi en digital plattform med flexibla lösningar som möter förändringstakten i vårt företag. Allt detta erbjuder denna nya lösning, säger Zinkgruvan Minings vd Staffan Sandström.

Affären innebär att gruvan tack vare ett nät med hög tillgänglighet kan utveckla IoT-lösningar fö bättre lokalisering av personal och prylar, push-to-talk kommunikation samt fjärrstyrning av maskiner. Lösningen bygger på dedikerad kapacitet från licensierade 4g-frekvenser som kan skalas upp till 5g vid behov.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter