Telia lanserar fastpris i Europa

Roaming Telia följer upp fastpris i Norden med en motsvarande tjänst som gäller i alla EU-länder och Schweiz. Det kostar 499 kronor i månaden och då ingår 1 GB data.
Även mobilt bredband kan kompletteras med surf till fastpris i Europa.

Telia lanserar fastpris i Europa

Det är tre nya tjänster för smartmobil och mobilt bredband som Telia nu lanserar. Tanken är att de ska attrahera och göra det enklare för de företagskunder som rör sig och gör affärer utanför Sveriges gränser genom bättre kostnadskontroll och en enhetlig prisstruktur.

Fastpris Europa gäller inom EU/Norden/Schweiz och kostar 499 kronor per månad. För den summan får kunden varje månad 1000 samtalsminuter, 1000 sms, 1000 mms och 1 GB mobilsurf.

– Priserna gäller oavsett i vilket nät i respektive land kunden ringer, svarar, messar eller surfar. Detta är en unik tjänst, ingen annan svensk operatör erbjuder i dag företagsmarknaden fastpris för både utlandssamtal och roaming i hela EU i sitt grunderbjudande, säger Gunnar Reinholdsen, chef för företagslösningar på Telia.

Tjänsten är bunden under en månad men har därefter ingen uppsägningstid. Det går att växla mellan Fastpris Norden och Fastpris Europa efter behov.

Det går däremot inte att växla över till de nya tilläggstjänsterna för mobilt bredband, Surf Norden eller Surf Europa. De ger också fastpris i Norden respektive Europa men bara på surf. 1 GB data per månad kostar 199 kronor i Norden och 349 kronor i EU/Norden/Schweiz (se faktaruta för hela listan).

Tar datapotten slut går det att fylla på med 200 eller 500 MB, vilket kostar 79 respektive 179 kronor för användning i Europa och 49 respektive 99 kronor i Norden. Att fylla på Fastpris Europa-abonnemanget med mer data kostar lika mycket.

Fakta

Här gäller fastpriserna

Telias nya fastpris- och tilläggstjnster gäller i följande länder:

Norden: Danmark, Finland, Island, Norge, Estland, Lettland och Litauen

Europa: Danmark, Finland, Island, Norge, Estland, Lettland och Litauen, Belgien, Bulgarien, Cypern, Frankrike, Franska Guyana, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter