Telia lanserar nätskydd för kunder

Säkerhet Ett trygghetspaket som ska säkra känsliga uppgifter. Nu lanserar Telia en tjänst som förebygger och försäkrar mot id-stölder samt ger hjälp om det värsta inträffar.

Telia lanserar nätskydd för kunder

I dagens uppkopplade värld är vissa uppgifter väldigt värdefulla. Dessvärre är det så att cyberkriminella ständigt är på jakt efter dessa och om man blir id-kapad eller får sina känsliga data stulen – kan konsekvenserna bli omfattande.

För att förebygga samt skydda mot stöld har Telia lanserat en tjänst: denna helhetslösning övervakar, ger intrångsvarningar, förebygger id-stölder samt skyddar vid nätsurfning. Skulle det vara så att man blir drabbad ingår försäkring, juristjhjälp vid id-stöld samt nätkräkningar.
– I takt med ökade bedrägerier har våra personuppgifter och digitala spår blivit hårdvaluta på nätet, och det måste vi skydda oss och våra barn från. Därför lanserar vi nu ett helhetsskydd med allt som behövs samlat i en och samma tjänst, något vi hoppas underlättar för fler och bidrar till ett tryggare liv på nätet för hela familjen – stora som små, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär.

Skyddar oavsett var du är

I Telias trygghetspaket skyddas personuppgifter som användarnamn, lösenord och kreditkortsnummer. Id-skyddet bevakar, slår larm och ger råd om personliga uppgifter skulle läcka ut i samband med dataintrång i onlinetjänster. Även funktioner som säkra banköverföringar och skydd mot exempelvis virus, nätfiske och intrång ingår. Med hjälp av VPN skyddar Trygghetspaketet dessutom personliga uppgifter på öppna wifi-nätverk, både i Sverige och utomlands. Tjänsten kostar 109 kronor i månaden

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.