Telia levererar helhetslösning till Jernhusen

Operatörer Jernhusen och Telia har skrivit avtal om en leverans av datanätverk till Jernhusens samtliga stationer och depåer. En affär värd cirka 15 miljoner kronor

Telia levererar helhetslösning till Jernhusen

Även Jernhusen befinner sig i en fas där stora delar av verksamheten ska digitaliseras. En förutsättning för att kunna erbjuda snabba och effektiva tjänster är att ha ett väl fungerande datanät. Under de närmaste tre åren kommer Telia få ansvaret för detta, samt wifi-uppkoppling till 120 av Jernhusens fastigheter.

Matti Möller, teknikchef på Jernhusen kommenterar avtalet.

– Vi vill effektivisera vår it-drift och få tillgång till en stabil och säker infrastruktur som kan utvecklas över tid. Det skapar förutsättningar för att vi ska kunna rulla ut nya digitala tjänster till verksamheten och samtidigt få en bättre styrning av tekniken i våra fastigheter.

Lösningen består av:

*Ett SLA (Service Level Agreement) för hela paketet.

*Fiberanslutning för leverans av bredbandstjänster till Jernhusens hyresgäster.

*Datanät (WAN och LAN) som levereras över fiber och som möjliggör för Jernhusen att koppla ihop all teknik i sina fastigheter till en och samma it-miljö.

*Service och support med övervakning av datanät, felavhjälpning samt tekniker som installerar och underhåller utrustning i Jernhusens fastigheter.

Avtalet löper över tre år och är värt cirka 15 miljoner kronor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.