Telia lovar ersättningstjänst

Återförsäljare och kunder står utan rimliga Telia-alternativ till dödsdömda isdn duo. Men nu lovar Telia att nya anslutningstjänster för båda små och stora företag är på gång.

Reaktionen på den nu aviserade stängningen av tjänsten isdn duo från de Telia-återförsäljare Telekom idag varit kontakt med har varit hård. En av de riktigt tunga aktörerna vill som återförsäljare slippa kommentera saken offentligt men kan inte hålla tillbaka sin reaktion på beslutet.

– Det känns som om de lämnar kunderna i sticket. Inte minst eftersom de inte kan erbjuda något reellt alternativ till dem som inte vill köpa växel som tjänst.

Samtidigt som isdn duo närmar sig sitt slutdatum har Telia nämligen också säljstoppat sin sip-tjänst. Orsaken är enligt operatören att tjänsten delvis bygger på föråldrade komponenter som tagits bort från marknaden av leverantörerna.

Ny lösning på gång

Men kanske är det en lösning i sikte för både återförsäljare och företagskunder. När Telekom idag ber Telia om besked hur de tänker sig framtiden för de mindre kunderna framkommer det att ny tjänster är på gång.

– Vi kommer under året lansera produkter för både små till medelstora samt större bolag. Det är bland annat sip-trunk-tjänster, säger Niklas Henricson på Telias presstjänst.

Någon ytterligare information eller en mer exakt tidsplan för när de nya tjänsterna ska vara klara till försäljning kan han i dagsläget inte ge.

Vill behålla kunderna

På frågan om hur Telia ser på att återförsäljarna inte ser något annat alternativ än att rekommendera många kunder att byta operatör svarar han:

– Teliasonera kommer kunna erbjuda goda ersättningslösningar och har en allmänt stor bredd av produkter och kommunikationsalternativ. Vi hoppas och tror att ingen ska känna någon orsak till att byta operatör.

”Glädjande besked”

Det är ett besked som tas emot positivt av Åke Bäckström, växel och ip-telefonisäljare hos Teliaåterförsäljaren Dialect i Umeå.

– Jättebra, även om Telia inte gett oss någon information ännu. Här i norra Sverige är många företagskunder väldigt Telia-trogna på grund av mobiltäckningen och vill inte byta gärna operatör om de inte måste. Samtidigt kan jag tycka att Telia borde ha lugnat sig med duo-stoppet tills de hade en ersättningstjänst klar, säger han.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.