Telia måste sänka priset för installation av hel ledning

PTS kräver att Teliasonera sänker priset för installation av llub-produkten hel ledning till högst 577 kronor. Senast den 7 januari 2008 ska det nya priset gälla.

TeliaSonera är enligt ett beslut från PTS skyldigt att tillämpa kostnadsorienterade priser. Detta eftersom företaget har ett betydande inflytande på LLUB-marknaden och kontrollerar det nät som når flest bredbandskonsumenter och som andra operatörer behöver tillträde till för att kunna erbjuda bredbandstjänster.

När PTS beräknar kostnaden med den så kallade hybrid-modellen för vad en enkel installation av hel ledning kostar kommer man fram till 548 kronor, Teliasonera ta 648 kronor i betalt.

Teliasonera har sedan den 17 september, på begäran av PTS, lämnat den genomsnittliga prissättning man tidigare tillämpade, för att i stället erbjuda sina grossistkunder två olika installationstjänster för hel ledning.

Tar ut för mycket

Den nya enklare installationstjänsten som Telia erbjuder visar sig innehålla samma arbetsmoment som de tjänst som enligt hybrid-modellen bör kosta 548 kronor. PTS har efter vissa justeringar av modellen kommit fram till att Telia inte får ta ut mer än 577 kronor.

Bredbandsbolaget bad den 2 oktober PTS lösa tvisten med Telia om prissättning bland annat på installation av hel ledning. PTS gör bedömningen att föreliggande beslut om prissättning avgör frågan för vad Telia får ta ut för pris av sina grossistkunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.