Efter förseningen är nu Operator Connect Mobile släppt

telefoni På Ignite kom nyheten som Telia väntat på sedan i våras. Telia blir först i Europa med Teams Phone Mobile där företag kan integrera mobilnummer direkt i Microsoft Teams.

Efter förseningen är nu Operator Connect Mobile släppt

I våras rapporterade Telekom idag att Telia var en av fem utvalda operatörer globalt som skulle vara med initialt i det som kallades Operator Connect Mobile och var en fortsättning på Operator Connect-konceptet från Microsoft.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Det har sedan varit tämligen tyst från Microsofts sida om när det skulle kunna lanseras skarpt mot kunder. På Microsofts event Ignite meddelade man igår kväll att nu är det dags att släppa Operator Connect Mobile skarpt och då byter man också namn till Teams Phone Mobile.

Telia är som första operatör i Europa ute med möjligheten att köpa tjänsten där Microsoft och Telias mobilnät integreras i lösningen. Företagsanvändare kan därmed integrera vanliga mobilnummer i Microsoft Teams och få en sömlös upplevelse mellan Teams och mobilen.

Pågående mobilsamtal kan flyttas över till Teams med ett enkelt klick så att man kan dra nytta av funktioner som bland annat videomöten. ”UC på riktigt” för första gången kallade Telias Daniel Stark det i våras.

Enligt Telia tar det endast ett par minuter att komma igång med tjänsten, som administreras i ett onlinegränssnitt.

– Vi har under hela vår historia på Telia varit tidigt ut med nya tekniker som hjälper svenska företag och organisationer att samarbeta och kommunicera på nya sätt. Nu följer vi den traditionen och blir första operatör i Europa att kommersiellt lansera Teams Phone Mobile som en del av vår portfölj av kommunikationslösningar, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär i ett pressmeddelande.

På Telia ser man Teams Phone Mobile som ett viktigt komplement till den kommunikationsportfölj som man redan erbjuder företag tillsammans med tjänster som molnväxlar och kontaktcenterlösningar.

Det har fram till i höstas inte varit möjligt att testa lösningen, men en av de första i världen som fått prova på är skogskoncernen Södra.

– För Södra är det viktigt att kommunicera effektivt, så väl i familjeskogsbruket, som i industrin och på kontoren. Vi uppskattar det långa och innovativa samarbete vi har med både Microsoft och Telia och ser fram emot en helt integrerad och modern kommunikationsplattform, säger Cristian Brolin, Chief Digital Officer på Södra.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.