Telia hjälper byggjätten med digital infrastruktur

affärer Tillsammans med dotterbolaget Telia Cygate ska man leverera nätverk och kommunikationstjänster till NCC.

Telia hjälper byggjätten med digital infrastruktur

Telia och dotterbolaget Telia Cygate kammar hem ett omfattande uppdrag hos byggjätten NCC, där man ska leverera en helhetslösning för digital infrastruktur i de nordiska länderna.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

I uppdraget ingår datanät och kommunikationstjänster i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Avtalet löper över fem år för datanätet och tre år för kommunikationstjänsterna och båda lösningarna levereras i form av tjänster. Kommunikationstjänsterna omfattar mobiltelefoni för hela NCC:s verksamhet och den molnbaserade växellösningen Touchpoint Plus.

Kopplar upp byggarbetsplatser

Telia Cygate står för leveransen av datanäten, både WAN och LAN, som baseras på modern teknik, som SD-WAN som enkelt kan anpassas för att införa nya system och tjänster. En byggarbetsplats kommer exempelvis att kunna kopplas upp med hjälp av en kombination av 4g, 5g och fiberanslutning.

– På NCC ska vi alltid kunna ha omedelbar och snabb tillgång till våra system och vår data. Med Telia kommer till exempel beställning och leverans av nätverk till våra byggarbetsplatser att bli enklare och mer förutsägbar än idag, Samtliga nordiska teleoperatörer har varit med i upphandlingen, men ingen kunde matcha Telias kombination av pris och prestanda, säger Kari Kulotie, chief information officer på NCC.

Skapar digitala modeller av byggarbetsplatser

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har omkring 13 000 anställda. Förutom att ägna sig åt fastighetsutveckling och infrastrukturprojekt producerar man även asfalt och olika slags stenmaterial. Man ligger långt framme i sitt digitaliseringsarbete, bland annat genom att skapa digitala modeller av byggprojekten och genom att använda sig av drönare och robothundar för att inspektera svårtillgängliga platser.

– Ny teknik skapar enormt spännande möjligheter för byggbranschen och här känns det verkligen som NCC visar framfötterna. De utvecklar målmedvetet nya digitala lösningar för att lösa riktiga utmaningar i vardagen, säger Tobias Larsson, chef för Telias företagsaffär.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.