Telia nekas ny datakom- upphandling i Kalmar

Förvaltningsrätten i Växjö har konstaterat att Telias anbud för datakom-upphandlingen i Region Kalmar inte uppfyllt de ställda kraven och underkänner även Telias komplettering.

Telia må ha vunnit upphandlingen gällande Region Kalmars telefonitjänster, vilket vi skrev om i måndags, men sämre gick det med upphandlingen av datakomtjänster som operatören DGC överklagade i början av sommaren.

Förvaltningsrätten i Växjö har nu konstaterat att Telias anbud inte uppfyllt kraven för upphandlingen och har dessutom fått göra en otillåten komplettering av sitt anbud, rapporterar Telekomnyheterna.

– Genom att ändå beakta anbudet vid utvärderingen har landstinget brutit mot de grundläggande principerna i LOU. DGC har därmed riskerat att lida skada. Det finns därför grund for åtgärd enligt LOU genom rättelse på så sätt att ny utvärdering ska ske varvid Telias anbud inte ska beaktas, skriver förvaltningsrätten i sitt domslut.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.