Telia och Sigma ska digitalisera sjukvården

Digitalisering Ett nytt samarbete för att bredda utbudet av e-hälsotjänster.
Telia ska tillsammans med Digital Health och Sigma IT Consulting utveckla digitala distansvårdstjänster.

Telia och Sigma ska digitalisera sjukvården

Digitaliseringen inom hälso- och sjukvården ska accelerera. Det menar Telia som avslöjar att man tillsammans med Sigma IT Consulting ska starta ett partnerskap för att öka satsningen på en decentraliserad och resurseffektiv vård.

– Partnerskapet syftar till att ta ett större samlat grepp om den kommande vårdomställningen som kommer att vara enorm för landstingen vilket kräver leverantörer av produkter, innovation, integration, projektledning och införandestöd, säger Nina Bake på Telia.

Inom partnerskapet kommer man fokusera på att bygga upp en portfölj av digitala tjänster för egenvård och vård på distans – och göra dem skalbara både för den privata och publika vården.

– Med hjälp av digitala lösningar engagerar vi patienten, skapar en bättre vårdupplevelse och i slutänden ett bättre resultat för patienten. Våra lösningar ger även vårdteamen möjlighet till ökad produktivitet och effektivitet, förklarar Nina Bake, Telia.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.