Telia överklagar adsl-dom

I slutet av förra året dömdes Telia att betala 144 miljoner kronor i konkurrensskadeavgift för gamla bredbandsförsyndelser. Felaktigt menar Telia som nu överklagar.

Domen i Stockholms tingsrätt slog fast att Telia mellan år 2000 och 2003 utnyttjade sin dominerande ställning genom att sälja adsl-abonnemang under grossistpris, något som missgynnat operatörens konkurrenter och i förlängningen konsumenterna. Men domen innehåller för mycket brister och utgången är felaktig menar Telia som nu valt att lämna in en överklagan till Marknadsdomstolen.

Till nyhetsbrevet Telekomnyheterna uppger Irene Krohn på Teliasoneras presstjänst att domen skapar en osäkerhet både för Telia och andra företag som påstås ha en dominerande ställning på marknaden.

– Det blir osäkert om de framöver kan våga riskera att lansera kommersiella grossisttjänster innan marknaden är tillräckligt mogen. Det drabbar köparna av grossisttjänsterna och i slutänden konsumenterna, säger hon.

Teliasonera vill nu ha fram till den sista januari på sig att utveckla sin överklagan som de hoppas ska resultera i ett prövningstillstånd från Marknadsdomstolen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.