Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telia-paket för bättre täckning inomhus

3G Mobilkunder hos Telia ska nu enklare kunna köpa till förstärkt inomhustäckning. Operatören satsar på färdiga paket och fasta priser för en helt egen basstation.

Telia-paket för bättre täckning inomhus

Precis som andra operatörer har Telia även tidigare kunnat ordna förstärkt inomhustäckning till företag och organisationer. Men då har det handlat om mer skräddarsydda lösningar som offererats. Nu gör operatören det enklare att greppa genom att tjänsten Telia mobilt företagsnät får en tydlig paketering med fast kostnad för kunden.

Konkret handlar det om att företaget får en egen mobilbasstation installerad i sina lokaler, en basstation som är direktkopplad till Telias nät via fiber och inte utnyttjar någon annan basstation utanför huset för att skicka vidare trafiken. Förutom att ge bra signalstyrka ger det också operatören samma möjlighet att hålla koll på kvaliteten i kommunikationen som om man ringt eller surfat via en vanlig traditionell mobilmast.

S, M, L, XL

Fyra olika paketeringar erbjuds beroende på antalet terminaler som kommer att använda nätet och hur stora lokalerna är. Minsta paketet, kallat small, riktar sig till företag med mellan 50 och 100 telefoner och en lokalyta på upp till 2 500 kvadratmeter. Det kostar 30 000 kronor plus moms i startavgift. I det priset ingår såväl utrustningen som fiberanslutning åt basstationen. Den fasta kostnaden per månad, 3 490 kronor, är den samma oavsett vilket av paketen man väljer. Bindningstiden är 36 månader och för att kunna köpa tjänsten måste kunden också ha ett ramavtal med Telia när det gäller mobiltelefoni i stort.

Klart för 4g – till extrakostnad

Den utrustning som Telia sätter upp är förberedd för såväl 3g som 4g men vill man ha den snabbare datahastigheten aktiverad får man betala en okänd summa extra.

Tycker man att Telia mobilt företagsnät låter som rätt lösning för att ordna inomhustäckningen gäller det dock att vara ute i god tid. Leveranstiden är omkring 15 veckor och först fyra veckor efter beställning lovar operatören besked om när lösningen beräknas vara i drift.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter