Telia säljer B2B-verksamheten i Lettland

operatörer Telia Lettland förvärvas av operatören Tet som tidigare hette Lattelecom.

Telia säljer B2B-verksamheten i Lettland

Efter en öppen auktion med särskilt inbjudna budgivare har Telia ingått ett avtal om att sälja samtliga aktier i Telia Lettland till operatören Tet. Tet har den lettiska staten som majoritetsägare och hette tidigare Lattelecom.

Telia kommer dock även fortsättningsvis ha en stark närvaro i Lettland, bland annat genom att man äger 49 procent av fastnätsoperatören Tet och drygt 60 procent av den största lettiska mobiloperatören LMT.

Fortsatt engagerade i Lettland

– Lettland är en mycket intressant marknad för informations- och kommunikationsteknik och Telia Company är fortsatt engagerade i att bidra till digitaliseringen av Lettland med våra äganden i Tet och LMT, säger Andreas Ekström, ansvarig för Telia Companys verksamhet i Lettland.

Telia Lettland levererar telekomtjänster till större företag och grundades 1992. Man har 46 anställda och verkar inom fyra olika segment: telekomtjänster, molntjänster, datacenterlösningar och medialösningar.

Kompletterar varandra

– Tets strategi är att öka tillväxten via förvärv och vi är mycket glada över möjligheten att förvärva Telia Lettland. Vi ser att våra verksamheter kompletterar varandra, särskilt inom vår datacenter- och transmissionsverksamhet. Vi ser fram emot att välkomna Telia Lettland och dess medarbetare till Tet och tillsammans utveckla verksamheten till fördel för våra kunder, anställda och hela det lettiska samhället, säger Uldis Tatarcuks, vd för Tet.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.