Telia satsar på direktsända nyheter i mobilen

Telias nya satsning på live-tv i mobilen är inriktad på nyheter och nöje. Utbudet består bland annat av TV 4:s nyhetssändningar som kan ses av alla mobilkunder med telefoner som klarar videostreaming.

Sändningarna startar i dag och innehåller TV 4:s ordinarie nyhetssändningar samt nöjeskanalerna The Voice TV och Star. För att kunna se direktsänd tv med Telia måste kunderna ha installerat Telia Surfport på sin mobiltelefon och telefonen måste även klara videostreaming. För att kunna se nöjeskanalerna måste man ha en 3g-telefon.

– Intresset är enorm stort, säger Håkan Ström på Telia och pekar ut tidigare satsningar på direktsändningar från sommar-OS och melodifestivalen som positiva exempel.

Fram till den sista augusti är tjänsten kostnadsfri och vad den kan komma att kosta därefter vill Telia inte avslöja. Telia har i dag drygt fyra miljoner mobilkunder i Sverige.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.