Telia skapar fjärrhantering av företagens mobiler

Teliasonera introducerar en ny lösning för flexibel hantering av företagsmobiler. Med den kan man centralt hantera, uppgradera och återställa data i mobilerna, precis som med företagsdatorer.

Teliasoneras satsning på fjärrhantering av mobila enheter är ett steg i arbetet mot en säkrare arbetsmiljö och ska ta mobilsäkerheten till samma nivå som företagsdatorer. Nu blir det möjligt att både uppgradera mjukvara, säkerhetskopiera och återställa data, men också att radera information om en telefon skulle bli stulen.

– Fjärrstyrningstjänsten som riktar sig till stora och medelstora företag tillåter våra kunder att spara både tid och resurser. De anställda kan i sin tur lita på att verktygen i enheten alltid är uppdaterade och säkra, vilket gör arbetet lättare, säger Jukka Leinonen, vd för Teliasoneras företagslösningar.

Mobilen blir paketlösning

Satsningen på fjärrstyrning av mobiltelefoner riktar sig främst till företag med 50 anställda eller fler. Användarna delas upp i olika användarprofiler och utrustas därefter, och i enhetspriset ingår telefon, mjukvara, service, träning och fjärrstyrningstjänst.

Hela lösningen är väldigt lik den som i dag används för att hantera företagens bärbara datorer, något som är ett naturligt steg med tanke på den växande tekniknivån i dagens mobiltelefoner. Allt fler tjänster flyttar till den mobila plattformen och Teliasonera meddelar att hälften av deras finska anställda i dag har e-posten i sin mobiltelefon.

Vilken plattform som Teliasonera tänker använda är ännu oklart, men artikeln uppdateras när den informationen blir tillgänglig.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.